• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Fugletitting i Varanger

Varangerfjorden er kjent for sitt fugleliv og er et eldorado for fugletittere. Ved Varanger Samiske Museum i Varangerbotn er det anlagt strategisk plasserte obeservasjonsposter.

NESSEBY

1. VARANGERBOTN FUGLERESERVAT


Innerst i fjorden ved Varangerbotn fuglereservat har Varanger Samiske Museum anlagt strategisk plasserte observasjonsposter der du kan studere fuglelivet uten å forstyrre fuglene. Observasjonspostene gir deg tak over hodet, og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Området er meget populært blant fugletittere.

2. NESSEBY NATURRESERVAT

Du finner forøvrig et rikt fugleliv langs hele strandlinja på vegen ut mot Vadsø. I området ved vakre Nesseby Kirke, ligger Nesseby naturreservat som også har et fantastisk fugleliv.

VADSØ

3. VADSØYA NATUR OG KULTURPARK


Vadsøya, rett over broen fra Vadsø sentrum, og Vadsøsundet er viktige steder for fuglelivet og derfor godt egnet for fugletitting. Her lever mange rare fuglearter, blant annet stellersand, svømmesniper, sothøne, alaskasnipe, fjellmyrløper, polarsvømmesnipe, praktærfugl og havelle. Fra øya kan du også observere fuglene i Vadsøs havn.

4.EKKERØY NATURRESERVAT


Ekkerøy er et av Europas største fuglefjell med over 50 trekkfuglearter og 40 000 hekkende krykkjer, naturfotografens drøm. Her lever den sjeldne stellersanden sammen med blant annet ærfugl, praktærfugl,
havørn, brushane, tyvjo, rødnebbterne, skarv og ravn. Forestill deg følelsen av å stå under klippene som går rett ned mot havet samtidig som mange tusen fugler seiler på vingene rett over deg. Dette er Finnmarks eneste fuglefjell med kjørbar veg nesten helt fram. Ekkerøy naturreservat ble etablert på 1970-tallet
for å beskytte det rike pante- og fuglelivet.

VARDØ


5. KOMAGVÆR NATURRESERVAT


I den lille bygda Komagvær finnes store myrområder der mange spesielle vadere har sitt tilholdssted. Lenger opp i fjellet lever rypa og en del rovfugl. Av rovfugl er det havørna som dominerer, men her hekker også både falk og våk. Også mange trekkfugler på vei til den russiske tundraen tar en pause i Vardø på sin ferd. Her er det altså muligheter for å gjøre interessante observasjoner.

6. HORNØYA NATURRESERVAT


Sjøfuglene er de som er lettets å komme i kontakt med ved et besøk til Vardø. Bare ti minutters båttur ut fra sentrum ligger praktfulle Hornøya med sitt ragende fuglefjell. Her hekker måker og krykkjer i hopetall.
Også artene alke, lomvi, polarlomvi, skarv og ærfugl lever sitt liv her. Lengst oppe i fjellet finner vi den spesielle lundefuglen også kalt sjøpapegøye. På tur ut til Hornøya er det stor trafikk av fugl som enten er på vei ut eller inn fra det fiskerike ishavet for å skaffe seg mat.

I sesongen er det daglige båtturer ut til Hornøya og du blir satt i land rett under fuglefjellet. Turene går fra Vardø kl. 0900, 1130 og 1330 på hverdager og kl. 1200 på lør/søndager. Dersom det er behov går båten også turer utenom disse avganger. Turene går fra dampskipskaia. For bestilling av tur eller info kan vi kontaktes på: Tlf: 78987275 eller epost: havnevakt@varanger-bredband.no

Priser Tur/retur Hornøya
hverdager: Pr. Person.............................kr: 200,-
Grupper over 15 personer.........................kr:175,- pr person
Turer på lørdag og søndag: Pr. Person......kr: 300,-
Grupper over 10 personer…................…..kr: 225,- pr person
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS