• Eddemannak.jpeg
  • Foto: Lena Kristianssen
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
8-mars-logo

Hjelp oss å finne kandidat til "Vuokko-prisen" 2014

Vi jakter på kandidater til å motta Vuokko-prisen. Send forslag på den du mener skal vinne prisen. Den kan tildeles enhver kvinne i kommunen som fortjener litt ekstra heder og oppmerksomhet.

Tradisjonen tro ønsker vi også i år å hedre en av kommunens utmerkede kvinner med denne prisen. 

Ideen med dette var å hedre Vuokko Nilsen, som i sin tid kom med ideen om å hvert år dele ut en pris til en kvinne fra Nesseby. Kriteriene hun satte var kort og godt: "En hvilken som helst kvinne i kommunen skal kunne få prisen".

Vi trenger forslag på hvem som fortjener ekstra ros, heder og oppmuntring i år. Det finnes mange gode kandidater der ute, kanskje en nabo du har beundret for den frivillige innsatsen hun har gjort i lokalsamfunnet, en god kollega med gode ideer, en kvinne du synes fremstår som et godt forbilde for andre osv.

Forslaget må være begrunnet, og sendes til leder av komiteen, Jorunn Jernsletten, innen 15. februar. Prisen vil bli delt ut på Varanger samisk museum på kvinnedagen lørdag den 8. mars, og komiteen planlegger i år et familievennlig arrangement for små og store på ettermiddagstid. Det vil bli lett underholdning, appell og kafe ved 9. klasse fra Nesseby oppvekstsenter, og så utdeling av Vuokko-prisen til en verdig vinner.

 

Vuokko-prisen

I 1994 kom Vuokko Nilsen med ideen om at man årlig i forbindelse med kvinnedagen 8. mars skulle kåre en «utmerket kvinne», som skulle hedres med en pris. Denne prisen skulle hedre en hvilken som helst kvinne i Nesseby som har utmerket seg som spesielt engasjert, hjelpsom eller på en annen positiv måte. Den første som mottok prisen i 1994 var Anna Kvernmo Betten, bedre kjent som jordmor Betten. Det er mange kjente kvinner som har fått prisen siden, som Ann Jorid Henriksen, Berit Ranveig Nilsen og Gunn-Britt Retter. Men de fleste som har fått prisen er kanskje mest kjent internt i Nessebysamfunnet, som ildsjeler innen idrettslagene i kommunen, eller som gode forbilder innen kultur- og foreningsliv. I 2008 ble det bestemt at prisen skulle omdøpes til Vuokko-prisen, for å ære henne som hadde kommet opp med ideen.

e-post: jorunn@jernsletten.no

tlf. 48144588

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS