• Eddemannak.jpeg
  • Foto: Lena Kristianssen
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
Koronaviruset er en skikkelig rakker

Status for koronavaksineringen i Nesseby

Pr. uke 37 har 607 personer fått 1. dose, og 551 personer har fått dose nr. 2 av Covid19-vaksinen.

Det melder seg stadig nye som ønsker første dose, og disse får time fortløpende. Det er fremdeles mulig å melde seg på til vaksinering ved å ta kontakt via sms til 40440633  (helsesykepleier)  med navn, fødselsdato, og bør gjøres snarest.  Da telefonnumrene ikke er lagret, må alle huske  å skrive hvem de er når det sendes sms.

 

I uke 38 gis de siste vaksinene som ble sendt ut i slutten av august, vaksineintervallet er nå betydelig kortere enn tidligere. Forskningen viser at det er noe bedre effekt av å ha et intervall på 6 uker eller mer, enn et kortere intervall. Mange får nå likevel 2. dose med betraktelig kortere intervall da man ønsker å få flest mulig ferdigvaksinert med 2. dose.  Vi får fremdeles kun Comirnaty, Pfizer BioNTech sin vaksine. Minsteintervallet mellom to vaksiner av denne typen er 21. dager.

 

Vi har over 600 personer som har fått  første dosen her i Nesseby, noe som tilsvarer > 80 % og > 550 personer  som har fått andre dose. Vi har fremdeles noen på lista som ikke har kunnet tatt første dose av forskjellige grunner, men som får den i løpet av noen uker. Vi regner med at de aller fleste vil ha fått tilbud om 2.dosen i løpet av september.

 

Det kommer stadig nye grupper til, i disse dager har elevene mellom 12- 15 år fått informasjon med seg hjem med tilbud om vaksine, sannsynligvis blir dette først etter høstferien deres. Denne gruppen skal kun ha en dose.

Elvene mellom 16-18 får tilbud i høstferien om de alt ikke har fått vaksinen på videregående skole.

 

En tredje gruppe er de som nå anbefales en 3. dose. Disse må bestille time til vaksinering som tidligere (sms til helsesykeplier eller ringe 40440600) så snart som mulig, slik at vi får en oversikt og kan bestille inn vaksine. Det er blant annet personer med moderat eller kraftig redusert immunforsvar og de som bruker medisiner som svekker immunforsvaret som befinner seg i denne gruppen.  Mer konkret info om hvem som er i denne gruppen, finnes her: https://www.fhi.no/contentassets/0b4dceedc85a493ab8752e0a000e29bd/ytterligere-informasjon-om-en-tredje-dose-til-de-med-alvorlig-nedsatt-immunforsvar.pdf

Heidi Jernsletten

Helsesykepleier/vaksinasjonskoordinator

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS